Kemi

Redox

24. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående
Nogen der kan hjælpe med vedhæftet opgave

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Bemærk at der er en fejl i opgaven:

VO2+(aq) + Zn(s) + H+(aq) <-> VO2+(aq) + Zn2+(aq) + H2O(l)

V går fra +5 til +4, og Zn går fra 0 til +2:

V: 1 ned, 2 stk.

Zn: 2 op, 1 stk.

2 VO2+(aq) + Zn(s) + H+(aq) <-> 2 VO2+(aq) + Zn2+(aq) + H2O(l)

Vi skal have 4 H+ på venstre side for at den samlede ladning bliver ens på begge sider, og derefter skal vi have 2 H2O på højre side for at antallet af H og O passer:

2 VO2+(aq) + Zn(s) + 4 H+(aq) <-> 2 VO2+(aq) + Zn2+(aq) + 2 H2O(l)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

E = εreduktion - εoxidation

Det er reaktionen Zn -> Zn2+ + 2e- der er oxidationen (fraspaltning af elektroner) og den anden der er reduktionen. Så vi har

E = 1,00V - (-0,76V) = 1,76V

Så har man

ΔG = -nFE

hvor n er antallet af elektroner der bliver udvekslet i den afstemte reaktion.

ΔG = - 2 * 96485 C/mol * 1,76 J/C = -340 kJ/mol


Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.