Matematik

linære funktioner

25. oktober 2019 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Mangler den sidste opgave til min blækregning en der kan hjælpe?

Udregn f(20) og forklar hvad dette tal betyder


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2019 af Nerd24

Har du fået en lineære funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2019 af Nerd24

#1

Har du fået en lineære funktion altså y=ax+b/f(x)=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2019 af AMelev

Opdater lige din profil, så uddannelsen passser (STX, HTX, HHX, HF eller ....).

Upload et billede af opgaven, ellers skal vi jo svare i blinde.

</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2019 af PeterValberg

Lad os lige få opgaveformuleringen...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
25. oktober 2019 af carolinesvanee

ja:

en økologisk kylling vejer 40 gram ved udklækningen.

De næste måneder tager kylligen 35 gram på om dagen.

a) infør passende variable, og opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem kylligens alder og vægt.

b) Udregn f(20) og forklar hvad dette tal betyder


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2019 af janhaa

a)

f(x) = 40 + 35x

b)

f(20) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} a)&f(x)=35x+40\\\\ &\textup{hvor }f(x) \textup{ er v\ae gten i gram }x\textup{ dage efter udkl\ae kningen (i modelintervallet)}\\\\\\ \textup{v\ae gten }\\ \textup{efter 20 dage:}&f(20)=35\cdot 20+40 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2019 af AMelev

#0 Du har stadig ikke opdateret din profil, og så er det sværere at hjælpe dig, da vi så skal gætte på, hvilke værktøjer og hvilken evt. formelsamling, du har til rådighed.

Lad x være kyllingens alder (målt i dage) og y = f(x) være kyllingens vægt (målt i gram).
Da vægten stiger med en fast størrelse pr. dag, er der tale om en lineær vækst f(x) = a·x + b
b = f(0), så  b = ....
a = y-tilvækst pr. x-tilvækst, så a = ....
Model: y =f(x) = ...·x + ....


Skriv et svar til: linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.