Matematik

grafen for den harmonsike svingingen

26. oktober 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

når man skal begrunde hvorfor fx g(x) svarer til B er det så fordi den skærer y-aksen med 2? Men hva med A =h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2019 af ringstedLC

Med A = f(x) begrundet kunne du slutte:

\begin{align*} B &= C+2 \\ B &= f(x)+2 \\ &= f\text{ parallelforskydt med 2 i }y\text{-aksens retning} \\ B &= \sin(x)+2=g(x) \\ A &= 2f\text{ parallelforskydt med 2 i }y\text{-aksens retning} \\ A &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2019 af peter lind

, Det gør A også. A har imidlertid en dobblet så stor ampltude som A og C og derfor må C være grafen for h(x)


Svar #4
26. oktober 2019 af Nanna34

#2

Med A = f(x) begrundet kunne du slutte:

\begin{align*} B &= C+2 \\ B &= f(x)+2 \\ &= f\text{ parallelforskydt med 2 i }y\text{-aksens retning} \\ B &= \sin(x)+2=g(x) \\ A &= 2f\text{ parallelforskydt med 2 i }y\text{-aksens retning} \\ A &= \;? \end{align*}

men ifølge Geogebra er f(x)=C


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2019 af peter lind

Undskyld skrivefejl der skulle stå at A skulle være grafen for h(x)


Svar #6
26. oktober 2019 af Nanna34

#5

Undskyld skrivefejl der skulle stå at A skulle være grafen for h(x)

det er helt fint skulle bare sikre :)))taak


Svar #7
26. oktober 2019 af Nanna34

#5

Undskyld skrivefejl der skulle stå at A skulle være grafen for h(x)

men hvilket argument skal man komme med for  C=f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2019 af ringstedLC

Brug din viden omkring sinusfunktionens maks./min., periode m.m. fra enhedscirklen.


Svar #9
27. oktober 2019 af Nanna34

#0

når man skal begrunde hvorfor fx g(x) svarer til B er det så fordi den skærer y-aksen med 2? Men hva med A =h(x)

jeg har sagt  at h(x)=A fordi 1. amplituden (funktionens udsving) er større end de andre.2. skærer  y-aks i et punkt som er støre end den som C graf.....

f(x) =C fordi den skærer y-aksen i punktet(0,0)...f(x) konstant er =0


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. oktober 2019 af ringstedLC

#9:

h(x) = A: 1. OK og meget rationelt, - du kunne skrive, at den er dobbelt så stor, istedet for større. 2. udelades, punkter er "ikke større" end andre, men de kan have en større y-værdi.

f(x) = C: Ja til (0,0), men det havde den også gjort, havde den fx været = 2 · sin(x). Hvis du vil tage udgangspunkt i fastslå C, må amplituden være "1" fordi de to andres middelværdi er det dobbelte af Cmaks. Middelværdien af fx B = sin(0) + 2 = 2.


Skriv et svar til: grafen for den harmonsike svingingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.