Matematik

Opstille og løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

27. oktober 2019 af Appelsinn - Niveau: C-niveau

Hej med jer, jeg er blevet stillet denne opgave og jeg har meget svært ved at komme i gennem den.
Jeg sætter stor pris på, hvis nogen kan hjælpe mig :)

"En kommune er i besiddelse af et jordstykke på 20 hektar (200.000 mm2), som de ønsker at udstykke i 200 parcelhusgrunde. 16000 mmgår til grønne områder, veje og stier. Kommunen ønsker grunde i to størrelser, hhv. 800 mmog 1100 mm2.

Det ønskes at det samlede areal bliver præcist udnyttet.
Beregn ved at opstille og løse 2 ligninger med 2 ubekendte, hvor mange grunde af hver slags, der skal udstykkes."


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2019 af AMelev

Det er da vist til mini-dukkehuse. Tjek lige arealenheden.
Væn dig til at uploade et billede af opfaveformuleringen i stedet for at skrive af. Risikoen for at lave fejl er for stor.

x = antal grunde à 800 m2 og y =  antal grunde à 1100 m2

Hvad kan du side om x + y?
Hvad bliver det totale grundareal af de x + y grunde? og hvad skal der gælde om det iflg. oplysningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2019 af SuneChr

# 1
  Det kunne tænkes at være universet i
   "Gullivers rejse til Lilliput".


Svar #3
27. oktober 2019 af Appelsinn

Hov, jeg skrev da helt forkert, jeg mente "m2" ikke "mm2"


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2019 af PeterValberg

Hvis x er grunde á 800 m2 og y grunde á 1100 m2
så kan du opstille dette ligningssystem:

800x + 1100y = 200000 - 16000
x + y = 200

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2019 af PeterValberg

Se < HER > for metoder til at løse to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opstille og løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.