Kemi

Håber på hjælp til en opgave i min Kemi-rapport!!

28. oktober 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Jeg har været i laboratoriet og skulle fremstille to puffersystemer.

Jeg skal nu beregne hvor meget ca. 0,05 M HCl henholdsvis NaOH, der skal tilsættes for at pH ændres én enhed fra den oprindelige værdi.

(Min oprindelig pH værdi før påbegynding af titrering var 5,64.) Så når jeg titrerer med NaOH skal pH være = 6,64 for at ændre en enhed i pH. Og med HCl skal den være 4,64.

Jeg har siddet med denne opgave i så længe. Og har kunne regnet det ud i en anden pufferrsystem med phosphat. Men ikke fået denne til at gå op.

DATA:

- Jeg har afvejet 1,3630 g natriumacetat. 

- Opløst i 90 mL destilleret vand

- Til denne opløsning har jeg tilsat 9mL  1 M HCl. (For at ramme pH = 5,64)

- Jeg udtog 2x10 mL af denne opløsning og begyndte at titrere den ene med ca. 0,05 M NaoH. Og den anden med ca. 0,05 M HCl

Hvordan skal jeg beregne dette? 

Håber virkelig på at nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

Hvis du har den oprindilige pH, og ved at den skal bevæges 1 enhed, så kan du regne tilbage, altså omvendt, for at bestemme koncentrationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

volumen* undskyld :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

Det er vigtig at du kender til stofmængden, for den ændres ikke.

Du siger altså (HCl):

pH=-log[HCl]

4.64=-log[HCl]

hvor du så bestemmer koncentrationen, og ud fra din stofmængde bestemmer du volumen.


Skriv et svar til: Håber på hjælp til en opgave i min Kemi-rapport!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.