Fysik

Tryk

29. oktober 2019 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære venner 

Er der en venlig sjæl, som kan hjælpe mig med følgende opgave, og meget gerne vise formlen der bliver brugt. 

En person sidder på en stol. Person og stol vejer tilsammen 75 kg. Solens fire ben hviler hver på et areal af størrelsen 2cm2. Find stolens tryk på gulvet.

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2019 af PeterValberg

Tryk, målt i Pascal (Pa), er kraft (N) pr. arealenhed (m2)

P=\frac{F}{A}

F = m·g = 75 kg · 9,82 m/s2 = ..... N

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2019 af mathon

Latex virker ikke:

                 p(bentryk) = F/A = (1/4)·((75 kg) · (9.82 N/kg)) / (2·10-4 m2)


Svar #3
29. oktober 2019 af Matematik10 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.