Kemi

Kemi - hastighed

29. oktober 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg er gået i stå ved en opgave i kemi (vedhæftet).

Håber nogle kan hjælpe :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2019 af janhaa

1: plot t vs 1/[B] => straight line


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2019 af janhaa

2:

\frac{d[B]}{dt}=-k*[B]^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2019 af janhaa

3: hint

\large k=A*e^{\frac{-E_a}{RT}}


Svar #4
29. oktober 2019 af Signekas

Hvilken B værdi skal jeg bruge i opg. 2? 

Og hvordan finde jeg så efterfølgdende k? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllllll} \textup{Teori:}\\&\textup{2.-ordensreaktion:}&-\frac{\mathrm{d} \left [ B \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ B \right ]^2\\\\ &\textup{med l\o sningen:}&\frac{1}{\left [ B \right ]_t}=k\cdot t+\frac{1}{\left [ B \right ]_0}\qquad \textup{hvilket er en en line\ae r graf}\\\ &\textup{hvoraf:}&\frac{1}{\left [ B \right ]_t}-\frac{1}{\left [ B \right ]_0}=k\cdot t\\\\ &\frac{\frac{1}{\left [ B \right ]_t}-\frac{1}{\left [ B \right ]_0}}{t}=k\\\\ &\textup{specifikt:}&\frac{\frac{1}{\left [ B \right ]_t}-\frac{1}{1.0\; M}}{t}=k\\\\ 1)&\textup{hvilket efterpr\o ves:}\\ &&\begin{array}{lll} 1)&\frac{\frac{1}{0.80\; M}-\left (1\; M^{-1} \right )}{1000\; s}=2.5\cdot 10^{-4}\; M^{-1}\cdot s^{-1}\\\\ 2)&\frac{\frac{1}{0.69\; M}-\left (1\; M^{-1} \right )}{1800\; s}=2.5\cdot 10^{-4}\; M^{-1}\cdot s^{-1}\\\\ 3)&\frac{\frac{1}{0.59\; M}-\left (1\; M^{-1} \right )}{2800\; s}=2.5\cdot 10^{-4}\; M^{-1}\cdot s^{-1} \end{array}\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} 2)&\textup{hastighedskonstanten:}\qquad k=2.5\cdot 10^{-4}\; M^{-1}\cdot s^{-1}\\\\\\ 3)&\ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )=\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right )\\\\ &\ln\left ( \frac{2\cdot k_1}{k_1} \right )=\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{(273+200+11)\; K}-\frac{1}{(273+200)\; K} \right )\\\\ &\ln\left (2 \right )=\frac{-E_a}{R}\cdot \left (- 4.80\cdot 10^{-5}\; \frac{1}{K} \right )\\\\ &E_a=\frac{\ln(2)\cdot R} {4.80\cdot 10^{-5}\;K^{-1}}=\frac{\ln(2)\cdot \left ( 8.314\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )} {4.80\cdot 10^{-5}\;K^{-1}}=120059.9\; \frac{J}{mol}=120.06\; \frac{kJ}{mol} \end{array}


Skriv et svar til: Kemi - hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.