Fysik

Bølger

29. oktober 2019 af inneedofhe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan denne opgave skal løses. Er der nogen som kan bidrage med noget hjælp? 

Opgaven lyder således:

Vi sender lys med bølgelængden 490 nm gennem et optisk gitter. Afbøjningsvinklen  [\varphi_3]  til 3. orden måles til 23°.

Bestem gitterkonstanten.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af Moderatoren

Hvad er du i tvivl om? 

Prøv at se denne tråd med samme spørgsmål:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1310190


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af mathon

Sammenhængen er:
                                          \small \begin{array}{llll} &d\cdot \sin(\varphi _n)=n\cdot \lambda\\\\ \textup{og dermed:}& d\cdot \sin(23\degree)=3\cdot (490\; nm)\\\\ &d=\frac{3\cdot (490\; nm)}{\sin(23\degree)}=3762.18\; nm=3.76218\cdot 10^{-3}\; mm \end{array}


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.