Kemi

Entalpi

30. oktober 2019 af LJM - Niveau: A-niveau

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan det er man skriver udregningen korrekt op

H2O2 (aq)  --> 2 H2O + O2

-191,17           -285,83    0

Jeg er med på hvordan jeg regner det ud, men jeg kan huske at der er en helt bestemt måde man skal skrive regne stykke på, med nogle symboler også. Er der en der kan vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af mathon

              2 H2O2 (aq)   \small \longrightarrow   2 H2O (aq)  +  O2 (g)


Svar #2
30. oktober 2019 af LJM

Jeg kan kun se at du har skrevet reaktionsskem?

Svar #3
30. oktober 2019 af LJM

Jeg spørger efter at få vist hvordan man stiller entalpi regnestykket op med tilhørende symboler.

Svar #4
30. oktober 2019 af LJM

Jeg kan godt udregne det, men ikke huske den korrekte måde at skrive regnestykket.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2019 af mathon

           \small \small \begin{array}{llll} &aA\; +\; bB\; \longrightarrow \; cC\; +\;dD\\\\ &\Delta H_m^\Theta =c\cdot H_m^\Theta(C)\; +\; d\cdot H_m^\Theta(D)\; -\; \left (a\cdot H_m^\Theta(A)\; +\; b\cdot H_m^\Theta(B) \right )\\\\ \textup{hvor stoffet B udg\aa r} \end{array}


Svar #7
30. oktober 2019 af LJM

Tak. Hvad er det lille m?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2019 af mathon

   m betyder pr. mol


Svar #9
30. oktober 2019 af LJM

Men er det ikke givet ved at man laver standart entalpi symbolet? Kan ikke se det lille m nogle steder i min bog ??

Skriv et svar til: Entalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.