Matematik

Man skal finde vinklen P når man har en katete og hypotenuse og areal af en vilkårlig trekant

31. oktober 2019 af Gonz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Trekanten PQR hvor P er spidsvinklet.Det oplyses PQ=5 og PR=7 arealet T= 12 Beregn Vinklen P.

Vi kender altså en katete på 5 og en hypotenuse på 7. Og et areal på 12. Hvordan pokker regner man den?


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2019 af janhaa

T=0,5*5*7*\sin(P)=12\\ \\\angle P=43,3^o


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af peter lind

Arealt =½ |PQ||PR|*sin(P)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af janhaa

 

Svar #4
31. oktober 2019 af Gonz (Slettet)

janhaa. Det var også den formel jeg selv var kommet frem til. Men kan hitte ud af mellemregningerne. Kan du skrive dem ned så en rimelig nystartet matematik studerene forstår dem? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2019 af janhaa

\sin(P)=24/35\\ \\ P=\arcsin(24/35)


Svar #6
31. oktober 2019 af Gonz (Slettet)

#5

\sin(P)=24/35\\ \\ P=\arcsin(24/35)

Ja det forstår jeg desværre ikke så meget af. Hvordan får man det sin(p) over på den anden side af lighedstegnet. Og de T 12. Altså hvordan præcis isolere man sin(p) ? Så forstår jeg godt at man til sidst skriver sin^-1 (til resultatet.) Håber du forstår hvad jeg spørger om :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2019 af janhaa

#5

\sin(P)=24/35\\ \\ P=\arcsin(24/35)

\sin(P)=24/35\\ \\ P=\arcsin(24/35)=\sin^{-1}(24/35)=43,3^o


Svar #8
01. november 2019 af Gonz (Slettet)

#7
#5

\sin(P)=24/35\\ \\ P=\arcsin(24/35)

\sin(P)=24/35\\ \\ P=\arcsin(24/35)=\sin^{-1}(24/35)=43,3^o

Okay. Er med på at de 7*5 =35. Og kan også godt se de sin^-1(24/35)=43,29 Men hvor får du de 24 fra?0,5*12=6? Og har vist aldrig hørt om arcsinus. Og kan ikke finde det på min lommereger.(TI-30XS multiview) Sorry jeg besværre dig med alle mine spørgsmål. Vil bare gerne forstå det jeg regner.Eller i det mindste kunne finde ud af at banke det ind min lommeregner ;-). Vh JIm. 


Svar #9
01. november 2019 af Gonz (Slettet)

Aah nu fangede jeg den ;-). Skulle vist bare lige sove på det. Tusind tak.


Skriv et svar til: Man skal finde vinklen P når man har en katete og hypotenuse og areal af en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.