Matematik

vektorer

31. oktober 2019 af Teriperry - Niveau: A-niveau

en partikel bevæger sig på en ret linje med den konstante hastighed v=(-5,6) til tidspunktet t=0 befinder partiklen sig i punktet P_0(-3.7).

a) bestem vektorfunktionen, som beskriver partiklens bevægelse

b) bestem det tidspunkt, hvor partiklen befinder sig på x aksen, og det tidspunkt, hvor den befinder sig på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llll} a)&&\mathbf{r}(t)=\begin{pmatrix} -5t-3\\6t+7 \end{pmatrix}\\\\ &\textup{p\aa \ x-aksen}&6t+7=0\\\\ &\textup{p\aa \ y-aksen}&-5t-3=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af janhaa

a)

r(t) = [-5t -3, 6t + 7]


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af janhaa

b)

x-aksen => y = 0

6t=-7

t = -7/6

y-aksen=> x =0

-5t = 3

t = -3/5


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.