Kemi

opløselighed

04. november 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal vise med en beregning om magnesiumhydroxid har højere eller lavere opløselighed (mol·L–1) end bariumsulfat?

vi kender opløselighedsproduktet af Magnesiumhydroxid som er 5,47*10^12 og for barium sulfat er det 1,8*10^-10 :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2019 af janhaa

Mg(OH)_2:\\ K(sp)=5,47*10^{-12}=4x^3\\ x=1,11*10^{-4}\,(M)

BaSO_4:\\ K(sp)=1,8*10^{-10}=x^2\\ x=1,34*10^{-5}\,(M)

Mg(OH)2 har høyere løselighet (M).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2019 af Buma (Slettet)

Hvorfor er det lig med 4x3?

Skriv et svar til: opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.