Matematik

Bestem længden af stålwire mellem bro og vej

05. november 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Hej,

I vedhæftede opgave har jeg brug for hjælp til b) Bestem længden af sta°lstiveren TU.

Skal jeg lave en formel eller hvordan? 

Tpfh :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2019 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll}a)& \textup{broens bredde er }\\& \textup{er afstanden mellem }\\ &\textup{parablens nulpunkter:}&-0.0032x^2+8=0\\\\ &x^2=\frac{8}{0.0032}\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} -50\\50 \end{matrix}\right.\\\\& \textup{brobredde}&50-(-50)=100 \end{array}


Svar #3
05. november 2019 af magnus3112

Tak, det fik jeg det også til, men b'eren er jeg på bar bund på.. :( 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} b)& \textup{st\aa lstiverl\ae ngden:}&\left | TU \right |=12-p(20)=12-(-0.0032\cdot 20^2+8)=5.28\\\\\\ c)&\textup{anden st\aa lstiver:}&12-p(x)=9.12\\\\ &&p(x)=12-9.12=2.88\\\\ &&-0.0032x^2+8=2.88\\\\ &&0.0032x^2-8+2.88=0\\\\ &&0.0032x^2-5.12=0\\\\ &&x=\mp \sqrt{\frac{5.12}{0.0032}}=\left\{\begin{matrix} -40\\40 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #5
05. november 2019 af magnus3112

Okay, tak. Så du bruger 20 i p(x) fordi stålwiren sidder 20 meter fra broens midte, men den sidder jo ikke lige over stålwiren, så vil det resultat ikke give længden fra O til U?


Svar #6
05. november 2019 af magnus3112

Hvad beskriver værdien 2.88? siden den sættes lig p(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2019 af mathon

2.88 eer blot et mellemregningsresultat.


Skriv et svar til: Bestem længden af stålwire mellem bro og vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.