Matematik

nulhypotese

07. november 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

Hej, nogen ha et bud jeg har tænkt på noget men  jeg tror den er  ikke rigtigt 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2019 af Moderatoren

Hvad er dit bud? Så kan andre fortælle om du er på rette vej.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2019 af AMelev


Hvis alle 25 felter er lige sandsynlige er P(1) = P(2) = ..... = P(25) = 1/25 = 4%.

Du kan teste, om P(1) = 4%, men du kan ikke med de givne oplysninger teste, om den er større end alle de andre. Selv om P(1) > 4%, kunne det jo godt være, at fx P(7) var større.

X = antal "1"
Nulhypotese H0: p = P(1) = 4%
Altenativ hypotese H1: p > 4%, dvs. venstresidet test
X ~ b(490,4%) under H0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2019 af Soeffi


Svar #4
08. november 2019 af Nanna34

#2


Hvis alle 25 felter er lige sandsynlige er P(1) = P(2) = ..... = P(25) = 1/25 = 4%.

Du kan teste, om P(1) = 4%, men du kan ikke med de givne oplysninger teste, om den er større end alle de andre. Selv om P(1) > 4%, kunne det jo godt være, at fx P(7) var større.

X = antal "1"
Nulhypotese H0: p = P(1) = 4%
Altenativ hypotese H1: p > 4%, dvs. venstresidet test
X ~ b(490,4%) under H0.

er det så noget med at man skal finde de kritiske værdier? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2019 af AMelev

Ja, det er én mulighed, men der kun en kritisk værdi, da kun høje værdier er kritiske. Du skal bestemme det mindste k, hvor P(X ≥ k) ≤ 5% 

En anden mulighed er 
Stikprøveresultat X = 30
Testsandsynligheded P(X ≥ 30). 

Hvis testsandsynligheden er mindre end signifikansniveauet på 5% og/eller teststørrelsen er større end den kritiske værdi, forkastes H0, og man må acceptere, at feltet 1 ikke har samme sandsynlighed som alle de øvrige.


Svar #6
08. november 2019 af Nanna34

#5
Ja, det er én mulighed, men der kun en kritisk værdi, da kun høje værdier er kritiske. Du skal bestemme det mindste k, hvor P(X = k) = 5% 

En anden mulighed er 
Stikprøveresultat X = 30
Testsandsynligheded P(X = 30). 

Hvis testsandsynligheden er mindre end signifikansniveauet på 5% og/eller teststørrelsen er større end den kritiske værdi, forkastes H0, og man må acceptere, at feltet 1 ikke har samme sandsynlighed som alle de øvrige.

men hvordan kan undersøge om jeg får det på 5% eller nej P(x>/=30)=(490,30,4%)
= hvordan kan jeg regne det ud?
en anden ting må man sige omvendt P(X<=30)

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2019 af AMelev

Hvordan du beregner P(X ≥ 30) eller bestemmer den kritiske værdi, afhænger af dit CAS-værktøj.

P(X ≥ 30) = 1 - P(X < 30) = 1 - P(X ≤ 29).


Svar #8
08. november 2019 af Nanna34

#7
Hvordan du beregner P(X = 30) eller bestemmer den kritiske værdi, afhænger af dit CAS-værktøj.

P(X = 30) = 1 - P(X < 30) = 1 - P(X = 29)
.
nu er jeg blevet helt forvirret ....det er fordi jeg var syg i den uge hvor de havde pm binomalfordeling..... er det muligt at forklare mig opgave c b trin for trin

Brugbart svar (1)

Svar #9
08. november 2019 af AMelev

Der er da ikke en opgave c.

Hvilket CAS-værktøjbruger du?
 

#8 #7

P(X = 30) = 1 - P(X < 30) = 1 - P(X = 29) Det giver ikke mening
 

Svar #10
08. november 2019 af Nanna34

#9

Der er da ikke en opgave c.

Hvilket CAS-værktøjbruger du?
 

#8 #7

P(X = 30) = 1 - P(X < 30) = 1 - P(X = 29) Det giver ikke mening
 

inspire 


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. november 2019 af AMelev

Indtastning i Nspire
Metode 1: Bestemmelse af kritisk værdi: invbinom(95%,460,4%).
Den værdi, du får ud, er den sidste i acceptmængden, så den kritiske værdi et altså 1 større.
k = invbinom(95%,460,4%) + 1

Metode 2: P(X ≥ 30) = binomcdf(460,4%,30,460)

Korrektion til #2

Altenativ hypotese H1: p > 4%, dvs. venstresidet højresidet test


Hvis testen havde været venstresidet, skulle du finde den kritiske værdi som
k = invbinom(5%,460,4%) - 1 og P(X ≤ 30) som binomcdf(460,4%,30)


Svar #12
08. november 2019 af Nanna34

#11

Indtastning i Nspire
Metode 1: Bestemmelse af kritisk værdi: invbinom(95%,460,4%).
Den værdi, du får ud, er den sidste i acceptmængden, så den kritiske værdi et altså 1 større.
k = invbinom(95%,460,4%) + 1

Metode 2: P(X ≥ 30) = binomcdf(460,4%,30,460)

Korrektion til #2

Altenativ hypotese H1: p > 4%, dvs. venstresidet højresidet test


Hvis testen havde været venstresidet, skulle du finde den kritiske værdi som
k = invbinom(5%,460,4%) - 1 og P(X ≤ 30) som binomcdf(460,4%,30)

hvor kommer 460 95 fra 


Brugbart svar (1)

Svar #13
08. november 2019 af AMelev

#12 Undskyld, 460 er en skrivefejl. Det skal selvfølgelig være 490 (n).
De 95% kommer fra, at 5% til højre svarer til 95% til venstre, og det er "venstreandelen", der anvendes ved invbinom.


Svar #14
08. november 2019 af Nanna34

#13

#12 Undskyld, 460 er en skrivefejl. Det skal selvfølgelig være 490 (n).
De 95% kommer fra, at 5% til højre svarer til 95% til venstre, og det er "venstreandelen", der anvendes ved invbinom.

hvad siger du til det her?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2019 af AMelev

Det ser umiddelbart OK ud, men hvorfor i alverden skriver du i #10, at du bruger Nspire, når du her åbenbart bruger Wordmat?


Skriv et svar til: nulhypotese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.