Matematik

Hvordan skal denne gribes an? Betragt funktionen sin(x) og lad P2 være dens Taylor-polynomium af grad 2 udviklet omkring punktet a = 0. Vis at P2(x) = x og at Isin(1/10)-(1/10)I < 1/600

09. november 2019 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan laves denne opgave
Betragt funktionen sin(x) og lad P2 være dens Taylor-polynomium af grad 2 udviklet omkring punktet a = 0. Vis at P2(x) = x og at Isin(1/10)-(1/10)I < 1/600

Jeg ved at jeg skal bruge formlen f(x)=f(x0)+f´(x0)/1!*(x-xo)

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2019 af peter lind

Hvad har du promblemer med =?

Du kan se restleddet på http://mathworld.wolfram.com/TaylorSeries.html


Svar #2
09. november 2019 af Amalie1234324

Jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge formlen. Hvad er x0?. Og hvor skal jeg jeg bruge a=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2019 af peter lind

Der er bare benyttet forskellige navne til de samme x0=a=0


Svar #4
09. november 2019 af Amalie1234324

Så er det sådan? Jeg har vedhæftet 

Vedhæftet fil:solve.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2019 af peter lind

nej Restleddet er cos(x*)*0,14/4! hvor x*∈[0; 0,1]


Svar #6
09. november 2019 af Amalie1234324

hvad mener du med restledet. Mener du den differentieret? Kan du ikke vise hvordan det skal gøres. For har flere opgaver som skal bruge den samme metode.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2019 af peter lind

se min henvisning i #1 formel 18


Svar #8
09. november 2019 af Amalie1234324

Så det er denne formel som jeg skal bruge?

Vedhæftet fil:formel.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2019 af peter lind

ja


Svar #10
09. november 2019 af Amalie1234324

Skal jeg ikke først komme til dette resultat(vedhæftet) og så derefter bruge formlen i #svar 8? Hvordan kommer jeg til dettte resultat

Vedhæftet fil:resultat.PNG

Skriv et svar til: Hvordan skal denne gribes an? Betragt funktionen sin(x) og lad P2 være dens Taylor-polynomium af grad 2 udviklet omkring punktet a = 0. Vis at P2(x) = x og at Isin(1/10)-(1/10)I < 1/600

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.