Kemi

Na-stamopløsning

09. november 2019 af Maria8210 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der afvejes 0,2542g NaCl til 1000 mL Na-stamopløsning
 

a) Beregn stamopløsningens koncentration som mg/L


n(NaCl)=n(Na), molarforholdet er 1:1.
(m/M)=(c*V)/1000L, hvor c er vores ukendt
C=(m*1000 L)/(M*V), efter jeg har indsæt mine tal får jeg 0.0043 mg/L
 

Men ifølge facit så skal det give 100,00 mg/L

Hvad gør jeg galt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af Zagoria (Slettet)

.2542 gram NaCl / L = 254.2 mg NaCl / L

mg Na / L = (( 254.2 mg) · 22.99) / 58.44 = 100 mg/L

Molvægt for Na er 22.99 gram/ mol

Molvægt for NaCl er 58.44 gram / L


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af Zagoria (Slettet)

#1      Rettelse i sidste linje

.2542 gram NaCl / L = 254.2 mg NaCl / L

mg Na / L = (( 254.2 mg) · 22.99) / 58.44 = 100 mg/L

Molvægt for Na er 22.99 gram/ mol

Molvægt for NaCl er 58.44 gram / mol


Skriv et svar til: Na-stamopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.