Matematik

Figuren viser grafen for et andengradspolynomium f(x)=a·x^2+b·x+c

10. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D - Jeg lidt svært ved at løse denne opgaver, har prøvet en masse nu, men kan simpelthen ikke forstå. Nogen der kan hjælpe? :o

- Har vedlagt et billede :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af ringstedLC

a) Du kan ikke forstå at:

\begin{align*} \mathbf{a)}\;f(0) &= \;?\text{ , afl\ae ses p\aa \,grafen} \\\\ \mathbf{b)}\;T_x>0\wedge T_y &> 0\Leftrightarrow a<0\wedge b>0 \\ \text{eller } \;a &>0\Rightarrow \text{ betyder grenene vender ...ad} \\ a &<0\Rightarrow \text{ betyder grenene vender ...ad} \\ f(0) &= a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=c \\\\ \mathbf{c)}\;f'(x) &= 0\Rightarrow tangent_a=0 \\ x &= \;?\text{ , afl\ae ses p\aa \,grafen} \end{align*}

Se mere om sammenhæng mellem forskrift og graf: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/sammenhang-mellem-forskrift-og-graf


Skriv et svar til: Figuren viser grafen for et andengradspolynomium f(x)=a·x^2+b·x+c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.