Kemi

Reaktionsteknik

11. november 2019 af Devooox (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en reaktion reagere A med B og danner Produktet C. Ved fordobling af koncentrationen af A fordobles hastigheden ligeledes. Ved ændring af koncentrationen af B er reaktionshastigheden uændret. 

a) Opskriv hastighedsudtrykket for reaktionen

b) Hvilken orden har reaktionen?

Det samme forsøg udføres i et andet opløsningsmiddel. Ændringen af koncentrationen af A giver samme hastighedsændring, men når koncentrationen af B fordobles, firdobles hastigheden

c) Opskriv det nye hastighedsudtryk, bestem den samlede orden for reaktionen og hastighedskonstantens enhed.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2019 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll} a)&&v=k\cdot \left [ A \right ]\cdot \left [ B \right ]^0\\\\ b)&\textup{reaktionen}& \textup{er af f\o rste orden}\\\\\\ c)&&v=k\cdot \left [ A \right ]^1\cdot \left [ B \right ]^2\\\\ &\textup{samlet orden}&\textup{er 3. orden}\\\\ &\textup{konstantenhed}&\left [ k \right ]=M^{-2}\cdot s^{-1}&\textup{hvor }\left [ k \right ]\textup{ er k's enhed} \end{array}


Svar #2
11. november 2019 af Devooox (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Reaktionsteknik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.