Kemi

afstem redoxreaktion

13. november 2019 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

Hey jeg har følgende reaktion: 

CH3CH2CH2CH2OH + Cr2O7^2-  ------->    CH3CH2CH2CH=O  + Cr^3-
Hvordan afstemmer man? Jeg har afstemt til: 
10H+ + 3CH3CH2CH2CH2OH + 2Cr2O7^2-  ------->    3CH3CH2CH2CH=O  + 2Cr^3- +8H2O 
Dog passer antallet af atomer ikke 

please hjælp en fortabt dreng


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af mathon

         \small \begin{array}{llllllllll} &&&R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\; &+&\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\; &\longrightarrow &R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO&+&\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

        \small \begin{array}{llllllllll} &&&R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\; &+&\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\; &\longrightarrow &R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO&+&\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}


\textup{afstemning af op- og nedgange:}

        \small \begin{array}{llllllllll} 3\, RCH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}\; &\longrightarrow &3\, RCHO&+&2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

        \small \begin{array}{llllllllll} 3\, RCH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}&+&8\, H^+\; &\longrightarrow &3\, RCHO&+&2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

        \small \begin{array}{lllllllllllll} 3\, RCH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}&+&8\, H^+\; &\longrightarrow &3\, RCHO&+&2\, Cr{^{3+}} &+&7\, H_2O \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}

\textup{dvs}

        \small \begin{array}{lllllllllllll} 3\, C_3H_7CH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}&+&8\, H^+\; &\longrightarrow &3\, C_3H_7CHO&+&2\, Cr{^{3+}} &+&7\, H_2O \end{array}


 


Svar #2
16. november 2019 af Trojanskhest

#1

         \small \begin{array}{llllllllll} &&&R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\; &+&\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\; &\longrightarrow &R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO&+&\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

        \small \begin{array}{llllllllll} &&&R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\; &+&\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\; &\longrightarrow &R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO&+&\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}


\textup{afstemning af op- og nedgange:}

        \small \begin{array}{llllllllll} 3\, RCH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}\; &\longrightarrow &3\, RCHO&+&2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

        \small \begin{array}{llllllllll} 3\, RCH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}&+&8\, H^+\; &\longrightarrow &3\, RCHO&+&2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

        \small \begin{array}{lllllllllllll} 3\, RCH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}&+&8\, H^+\; &\longrightarrow &3\, RCHO&+&2\, Cr{^{3+}} &+&7\, H_2O \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}

\textup{dvs}

        \small \begin{array}{lllllllllllll} 3\, C_3H_7CH_2OH\; &+&\;Cr_2{O_7}^{2-}&+&8\, H^+\; &\longrightarrow &3\, C_3H_7CHO&+&2\, Cr{^{3+}} &+&7\, H_2O \end{array}


 

du er en helt ærligt


Skriv et svar til: afstem redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.