Kemi

Reaktionsteknik

14. november 2019 af Devooox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med denne opgave. Har plottet dataerne ind i excel og får forskriften 

f(x)=-2*10^-7x+4*10^-5 

Ud fra dette kan vi vel se at reaktionen er af første orden, og hastighedskonstanten k er vel bare hældningen? 

C og D er jeg helt usikker på


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2019 af janhaa

c) T(1/2)=\ln(2)/k=\ln(2)/0,021=33\,sec


Svar #2
14. november 2019 af Devooox (Slettet)

Er de første rigtige?


Svar #3
14. november 2019 af Devooox (Slettet)

Hvad siger det om pH i forhold til hydrolysen? Betyder det ikke bare at hvis pH stiger så stiger hastighedskonstanten også?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2019 af janhaa

#3

Og hvordan får du k til 0,021?

slope to plot


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2019 af janhaa

a) ln(concentration) vs time is a straight line => first order reaction

b) slope: k=6,42*10-3 s-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2019 af janhaa

#3

Hvad siger det om pH i forhold til hydrolysen? Betyder det ikke bare at hvis pH stiger så stiger hastighedskonstanten også?

ja


Skriv et svar til: Reaktionsteknik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.