Kemi

Gasligning

14. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde stofmængden af dioxygen og dinitrogen, men ved ikke om det er korrekt det jeg har gjort. Kan en be- eller afkræfte dette? 

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du skal huske, at når du tager 78%, skal du gange med 78 og dividere med 100.


Svar #2
14. november 2019 af TingtokTea

#1 Hvordan skrives det ind i formlen? Eller skal jeg bare udregne separat? 


Svar #3
14. november 2019 af TingtokTea

Så det er 32,626 mol ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2019 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{gasvoluminer:}\\ &&n_{N_2}=\frac{p\cdot V\cdot 0.7808}{R\cdot T}\\\\ &&n_{O_2}=\frac{p\cdot V\cdot 0.2095}{R\cdot T} \end{array}


Svar #5
14. november 2019 af TingtokTea

#4 

Kan du forklare mig hvordan man nemt og hurtigt kan regne partialtrykkene ud, når man kender indeholdet af gasserne i volume%? :)

Har det noget med ligevægt at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2019 af mathon

               \small \begin{array}{llll} \textup{totalt antal mol:}\\ &&n_{total}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2019 af mathon

rettelse:

               \small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{antal gasmol:}\\ &&n_{N_2}=\frac{p\cdot V\cdot 0.7808}{R\cdot T}\\\\ &&n_{O_2}=\frac{p\cdot V\cdot 0.2095}{R\cdot T} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{Partialtrykkene findes}\\ \textup{som molbr\o kerne af}\\ \textup{totaltrykket} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textup{Partialtrykkene findes}\\ \textup{som molbr\o kerne af}\\ \textup{totaltrykket:} &p_{N_2}=\frac{n_{N_2}}{41761,2\; mol}\cdot \left ( 1000\; bar \right )\\\\ &p_{O_2}=\frac{n_{O_2}}{41761,2\; mol}\cdot \left ( 1000\; bar \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Gasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.