Matematik

integration af f(x)=ln(x^2) når

14. november 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med hvordan f(x)=ln(x^2) integreres når x>0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2019 af SuneChr

Man har:

\ln \left ( x^{2} \right )=2\ln x       for alle x > 0
Det gør integrationen mere spiselig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Hej. Det du skal anvende er integration ved substitution, hvor du tager indmaden x^2 og sætter til T, jeg kan anbefale en video på youtube ved HHX matematik, lektoren der forklarer meget godt hvordan man integrerer funktioner af denne art.


Svar #3
14. november 2019 af SofieAmalieJensen

#1
#2

Mange tak til jer begge:) Og tak for rådet den video skal jeg lige få set.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2019 af AMelev

#0 Du kan ikke bruge substitution her - følg #1.
Stamfunktion til ln(x), se formelsamling side 26 (149).
 


Skriv et svar til: integration af f(x)=ln(x^2) når

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.