Kemi

Jerns opvarmning i højovn OPGAVE HJÆLP

15. november 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

En som kan hjælpe med denne opgave vil være en massiv hjælp!

Har vedhæftet opgaven


Svar #1
15. november 2019 af Elninoo

b


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll}a) &\underset{2\cdot 159.687\; g}{\underbrace{2\, Fe_2O_3}}\, _{\textit{(s)}}\; +\;\underset{3\cdot 12.011\; g}{ \underbrace{3\, C}}\; \longrightarrow \; \underset{4\cdot 55.847\: g}{\underbrace{4\, Fe}}\, _{\textit{(l)}}\; +\;\underset{3\cdot 44.009\; g}{ \underbrace{3\, CO_2}}\, _{\textit{(g)}} \end{array}


Svar #3
15. november 2019 af Elninoo

Takker :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2019 af mathon

\begin{array}{llll} \end{array}\begin{array}{llll} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2019 af hellokitty3

Vil du ikke være sød mathon og lige hurtigt svar på det, det er i forhold til din forklaring men forstår det ikke helt 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1921947#1922411


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2019 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{lllll}a) &\underset{2\cdot 159.687\; g}{\underbrace{2\, Fe_2O_3}}\, _{\textit{(s)}}\; +\;\underset{3\cdot 12.011\; g}{ \underbrace{3\, C}}\; \longrightarrow \; \underset{4\cdot 55.847\: g}{\underbrace{4\, Fe}}\, _{\textit{(l)}}\; +\;\underset{3\cdot 44.009\; g}{ \underbrace{3\, CO_2}}\, _{\textit{(g)}}\\\\ b)&\textup{Fe-beregning}\qquad \frac{10\cdot 10^3\; kg}{2\cdot 0.159687\; kg}=\frac{x}{4\cdot 0.055847\; kg}\\\\ &\qquad \qquad\qquad\qquad x=4\cdot \left ( 0.055847\; kg \right )\cdot \frac{10^4}{2\cdot 0.159687}=6\, 997.94\; kg\\\\ &\textup{C-beregning:}\qquad \, \, \frac{10\cdot 10^3\; kg}{2\cdot 0.159687\; kg}=\frac{y}{3\cdot 0.012011\; kg}\\\\ &\qquad \qquad\qquad\qquad y=3\cdot \left ( 0.012011\; kg \right )\cdot \frac{10^4}{2\cdot 0.159687}=1\, 128.24\; kg \end{array}


Svar #7
16. november 2019 af Elninoo

For at forstå det helt #mathon så aftstemmer du reaktionsskeamet, og så beregner du først Molarmassen og ganger det med eksempelvis 2 ved Fe2O3? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2019 af mathon

     Ja.


Svar #9
16. november 2019 af Elninoo

Kan godt være det er et dumt spørgsmål hvad er det nu tallet foran betyder? Er det koffecienforholdet 


Skriv et svar til: Jerns opvarmning i højovn OPGAVE HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.