Kemi

Redoxreaktioner

16. november 2019 af KFMK - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med afstemning af denne reaktion, kan nogen hjælpe mig (step by step)

+I        +V                 +II
Cu(s)+NO3-(aq) --> Cu2+(aq)+NO2(g) 

Det er en sur opløsning. 

Min første udfordring kommer i at finde oxidationstallet for NO2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af mathon

                      \small \small \overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{N}O_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2019 af mathon

                \small \begin{array}{llllllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\, _{\textit{(s)}}\; &+&\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}&+&\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{N}O_2\, _{\textit{(g)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                \small \begin{array}{llllllll} Cu\, _{\textit{(s)}}\; &+&\; 2\, N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &Cu{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}&+&2\, NO_2\, _{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

                \small \begin{array}{lllllllllllllll} Cu\, _{\textit{(s)}}\; &+&\; 2\, N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}&+&4\, H^+\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &Cu{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}&+&2\, NO_2\, _{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

                \small \begin{array}{lllllllllllllll} Cu\, _{\textit{(s)}}\; &+&\; 2\, N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}&+&4\, H^+\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &Cu{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}&+&2\, NO_2\, _{\textit{(g)}}&+&2\, H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.