Kemi

Koncentration i 1 M NH3

16. november 2019 af Kloeveren - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en flaske 1 M NH3. pKb=4,75. Hvordan udregner jeg koncentrationen af NH3, NH4+ og OH- i flasken?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2019 af janhaa

koncentrationen af NH3 er 1 M

pOH=0,5(pK_b - \log(1))\\ pOH = 2,38\\ pH = 11,62


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llllllll} \textup{base:}&\underset{c_b-\alpha \cdot c_b}{NH_3}\, _{\textit{(aq)}}\quad+\quad H_2O\, _{\textit{(l)}}\quad \longleftrightarrow \quad \underset{\alpha \cdot c_b}{N{H_4}^+}\, _{\textit{(aq)}}&+&\underset{\alpha \cdot c_b}{OH^-}\, _{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}&\frac{\left [ N{H_4}^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]}{\left [ NH_3 \right ]}=\quad10^{-4.75}\; M\\\\ &\frac{\left [ OH^- \right ]^2}{1.0-\left [ OH^- \right ]}=10^{-4.75}\qquad 0<\left [ OH^- \right ]<1.0\\\\ &\left [ OH^- \right ]=\left [ N{H_4}^+ \right ]=0.0042\; M\\\\ &\left [ NH_3 \right ]=\left (1.0\; M \right )-\left ( 0,0042\; M \right )=0.996\; M \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2019 af mathon

i overensstemmelse med
#1

              \small \small \begin{array}{llllllll} &pOH=2.38\\\\ &\left [ OH^- \right ]=\left [ N{H_4}^+ \right ]=10^{-pOH}\; M=10^{-2.38}=0.0042\; M\\\\ &\left [ NH_3 \right ]=\left (1.0 \; M \right )-\left ( 0.0042\; M \right )=0.996\; M \end{array}


Svar #4
17. november 2019 af Kloeveren

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Koncentration i 1 M NH3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.