Matematik

Elitesvømmere

16. november 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg bruger TI-Npsire, som CAS-værktøj, og derfor ville det være rart hvis nogen kunne vise hvordan man løser opgaven i TI:). På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Billede 2 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af ringstedLC

a) Definer og tegn p, og beregn:

\begin{align*} p(28) &= \;? \end{align*}

b) Løs:

\begin{align*} p'(t) &= 0\Rightarrow t=\;? \\ \end{align*}


Svar #2
16. november 2019 af NW12

Det er det jeg ikke kan finde ud af, som jeg skal have hjælp til


Svar #3
16. november 2019 af NW12

Jeg får p(28)= -43333, det er jo ikke rigtigt, vel? Kan du ikke vise hvordan man tegner den ind i TI-Nspire?


Svar #4
16. november 2019 af NW12

Ingen som kan hjælpe her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2019 af ringstedLC

#2, #3: Du har fået hjælp til nogenlunde det samme i: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1921698#1921901. Og nej, han kan jo ikke være et negativt antal sek. om at svømme 400 m.

Vedhæft et screenshot af din udregning i TI-Nspire.


Svar #6
16. november 2019 af NW12

Her er mine udregninger. Jeg kan ikke finde ud af hvordan man indtaster b og løser den, kan du hjælpe med den?

Vedhæftet fil:hdlmæfghj.png

Svar #7
16. november 2019 af NW12

fandt ud af det. Er det her korrekt? Og er mine udregniner korrekte?

Vedhæftet fil:Min opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2019 af StoreNord

Ja. Det er korrekt.
Geogebra mener ikke, at f' bliver 0 i definitions-intervallet. Men f har alligevel et minimum.
Det lyder mærkeligt.
Skærmbillede fra 2019-11-16 20-36-35.png


Svar #9
16. november 2019 af NW12

Ja. Der er lidt underligt, men tak!

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2019 af ringstedLC

#7:

Læs lige din p(t) en gang til (ikke -0.01765, men 0.01765)

Når p'(t) = 0 løses fås ingen løsninger. Brug i stedet:

\begin{align*} \text{fMin}\left (p(x),\,x\right )|12\leq x\leq 30 {\color{DarkGreen} \;\blacktriangleright x=12} \end{align*}

I midlertid giver denne funktion så:

\begin{align*} \text{Hastighed}: p(28) &= 0.01765\cdot 28^3+... \\ p(28) &= 1006\text{ sek., svarende til 400 m. pr. 1006 sek.} \approx 1.4\text{ km/t,} \\ &\; \; \; \; \; \text{hvilket ikke er specielt elit\ae rt.} \\ p(28) &= {\color{Red} -0.01765}\cdot 28^3... \\ p(28) &= 231\text{ sek., svarende til 400 m. pr. 231 sek.} \approx 6.2\text{ km/t,} \\ &\; \; \; \; \; \text{er t\ae ttere p\aa \;fx danmarksrekorden, hvilket tyder p\aa} \\ &\; \; \; \; \; \text{en skrivefejl i opgaven. Brug dog altid opgavens oplysninger!} \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #11
17. november 2019 af NW12

Der står -0.01765 i min opgave, så det har jeg srkevet i mine udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. november 2019 af ringstedLC

Det er jo ikke noget, jeg bare digter.


Skriv et svar til: Elitesvømmere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.