Kemi

Fortynding

16. november 2019 af Weeke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad vil der ske med en ligevægt, som bliver fortyndet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af Soeffi

#0.

Det kommer an på reaktionsskemaet


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2019 af janhaa

.


Svar #3
16. november 2019 af Weeke (Slettet)

denne

Vedhæftet fil:ligevægt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2019 af Soeffi

#3. Du skal se på de opløste stoffer og bruge le Chateliers princip.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2019 af janhaa

#3
denne
Ingenting skjer, fordi ant mol LHS =
ant mol RHS

Svar #6
16. november 2019 af Weeke (Slettet)

Opløsningerne er
HF= 0,114 M
F- = 0,0063 M
H3O+ = 0,0063 M

Jeg vil mene, at når der fortynding, så vil volumen blive større, og dermed vil ligevægten forskyde sig mod højre,  da Le Chateliers princip siger, at et ydre indgreb vil man prøve at formindske, og derfor vil forskyde sig mod højre, i håb om at der kommer ligevægt


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2019 af janhaa

Larger volum => less pressure => but nb of moles LHS =
nb of moles RHS => Don’t shifts

Svar #8
16. november 2019 af Weeke (Slettet)

Sorry, i dont get it


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.