Kemi

neutralisation

17. november 2019 af fridalun - Niveau: B-niveau

hej alle, er der nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål

 opgaven handler om neutralisation: 
1. Hvor mange mol syre er der i 1,00 L 0,01 M HCl?
2. Hvor mange mol base skal der til for at neutralisere denne mængde syre?
3. Hvor stort et volumen 0,1 M NaOH skal der bruges til neutralisationen?
4. Hvor stort et volumen NaOH skal der bruges, hvis det i stedet har en koncentration på 0,01 M?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af janhaa

1: 1*0,01 mol = 0,01 mol HCl

2: 0,01 mol base

3: 1*0,01 = 0,1V => V = 0,1 L NaOH

4: 1 L NaOH


Svar #2
17. november 2019 af fridalun

#1

1: 1*0,01 mol = 0,01 mol HCl

2: 0,01 mol base

3: 1*0,01 = 0,1V => V = 0,1 L NaOH

4: 1 L NaOH

kan du uddybe hvordan du fandt frem til svar 2

tusind tak for din hjælp btw!!


Svar #3
17. november 2019 af fridalun

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2019 af janhaa

Mol base =mol syre

Svar #5
17. november 2019 af fridalun

 

Skriv et svar til: neutralisation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.