Matematik

Bestem en ligning for linjen l på formlen: a*x+b*y+c=0

17. november 2019 af laurah89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder virkelig fast!

OPgaven lyder således:

En linje l går gennem punkterne A(1,2) og B(3,8)

a) Bestem en ligning for linjen l på formen 
a*x + b*y + c = 0;

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af mathon

                               \small \small \small \begin{array}{lllll} \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\\\\ \frac{y-2}{x-1}=\frac{8-2}{3-1}=3\\\\ y-2=3(x-1)\\\\ y=3x-3+2\\\\ 3x+(-1)y+(-1)=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af AMelev

Alternativ:
Bestem \overrightarrow{AB} FS side 11 (49)
Normalvektor til linjen er \overrightarrow{n}=\widehat{\overrightarrow{AB}} = ... FS side 12 (57)
Indsæt det og punkt A eller B i linjens ligning. FS side 15 (71)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for linjen l på formlen: a*x+b*y+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.