Matematik

Potens

17. november 2019 af jenalg - Niveau: C-niveau

2,5^a=0,75

Hvordan finder jeg ud af hvad a er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af mathon

Tag samme logaritme på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{llll} \log\left ( 2.5^a \right )=0.75\\\\ \log(2.5)\cdot a=\log(0.75)\\\\ a=\frac{\log(0.75)}{\log(2.5)} \end{array}


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.