Tysk

Er min sætning på tysk korrekt?

18. november 2019 af Letsgooo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis jeg havde vidst det, havde jeg ikke gjort det

Blier det til:

Wenn ich es gewusst hätte, wollte ich es nicht getan

Er det rigtigt?


Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2019 af Stygotius (Slettet)

Wenn ich es gewusst hätte, hätte ich es nicht getan.


Svar #2
20. november 2019 af Letsgooo (Slettet)

Tak for svaret :)


Svar #3
20. november 2019 af Letsgooo (Slettet)

Må jeg spørge om en anden ting ?

Min fars søn

Hvad bliver det til på tysk?

Der Sohn des meines Vater?

Hvad med hans fars søn?

Hvad bliver det til på tysk?

Tak på forhånd :)


Svar #4
20. november 2019 af Letsgooo (Slettet)

Hvad så hvis det var:

Hvis jeg havde vidst det, ville jeg ikke have gjort det

Wenn ich es gewusst hätte, hätte ich es getan wollte?


Svar #5
20. november 2019 af Letsgooo (Slettet)

Wenn ich es gewusst hätte, hätte ich es nicht getan wollte?*


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2019 af Stygotius (Slettet)

Min fars søn  =  Der Sohn meines Vaters

Hans fars søn  =  Der Sohn seines Vaters

Hvis jeg havde vidst det, ville jeg ikke have gjort det  =  Wenn ich das gewussst hätte, hätte ich es nicht getan/würde ich es nicht getan haben. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2019 af Stygotius (Slettet)

"Wollen" (ich will, du willst etc.)  bruges om ens villje, -om det man vikelig ønsker

"Werden" (ich werde du wirst etc) bruges om det der rent faktisk sker i fremtiden og har ikke noget med ens ønsker eller vilje at gøre.

Derfor bruger man kun "wollen" om levende mennesker da døde ting og dyr ingen bevidst vilje har.

"Morgen will ich meinen kranken Vater besuchen"  =  I morgen vil jeg/ har jeg besluttet at/ er det min vilje at besøge min syge far"  (om det viljesbestemte)   -Man siger ikke noget om hvad der faktisk kommer til at ske.

"Morgen werde ich meinen kranken Vater besuchen"  =  I morgen vil der ske det at jeg besøger min syge far"  (om noget rent fremtidigt)


Svar #8
21. november 2019 af Letsgooo (Slettet)

TAK igen :)


Skriv et svar til: Er min sætning på tysk korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.