Matematik

Bestem en ligning for tangenten

18. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er løsning til differentialligningen 

dy/dx=y/x+3x+1

Grafen for f går gennem punktet P(2.6) 

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.

Folkens kan nogle vise mig hvordan man gøre denne her opgave. 

Er gået helt i stå med den håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} \textup{tangenth\ae ldning i P(2,6):}&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{6}{2}+3\cdot 2+1=10\\\\ \textup{tangentligning i P(2,6):}&y=10\cdot (x-2)+6\\\\ &y=10x-20+6\\\\ &y=10x-14 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.