Kemi

Molar Weight

19. november 2019 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder med denne opgave og kan ikke lige se hvordan man skal gøre:

10 grams of a protein is solvated in water to a total volume of 1 L. The osmotic pressure of this protein solution is measured to be 0.0075 atm at 25°C. The protein consists of a total of 306 amino acids. Calculate the molar weight of the protein. From this, provide the average molar weight (in grams per mole) of an amino acid in the protein.

Min tanke var at bruge formlen π=MRT og så løse for M, for så derefter omregne til g/mol ved at sige 10g/M men dette giver ikke det rigtige svar da jeg ved svaret er ca 107 g/mol, håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 0.0075\; atm=759.938\; Pa\\\\ M=\frac{m\cdot R\cdot T}{\pi \cdot V}=\frac{\left ( 0.010\; kg \right )\cdot \left (8.314\; \frac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273+25)K \right )}{\left ( 759.938\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( 10^{-3}\; m^3 \right )}=32.6023\; \frac{kg}{mol}=32602.3\; \frac{g}{mol} \end{array}


Svar #2
20. november 2019 af SJ199

Tak for at du gider hjælpe men svaret burde være 107 g/mol??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2019 af mathon

færdiggjort:
\small \small \begin{array}{lllll}& 0.0075\; atm=759.938\; Pa\\\\ &M_{\textup{306 aminosyrer}}=\frac{m\cdot R\cdot T}{\pi \cdot V}=\frac{\left ( 0.010\; kg \right )\cdot \left (8.314\; \frac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273+25)K \right )}{\left ( 759.938\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( 10^{-3}\; m^3 \right )}=32.6023\; \frac{kg}{mol}=32602.3\; \frac{g}{mol}\\ \textup{gennemsnitlig}\\ \textup{molmasse:}&=\frac{32602.3\; \frac{g}{mol}}{306}=106.543\; \frac{g}{}mol \end{array}


Svar #4
20. november 2019 af SJ199

Taaaaak!

Skriv et svar til: Molar Weight

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.