Kemi

titrering

21. november 2019 af kemielsker0123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg søger om hjælp til dette: (har lavet a men b??)

"Til indstilling af en NaOH-opløsning afvejes 344,1 mg KHP (Kaliumhydrogenphtalat), som opløses i vand.

Opløsningen titreres med NaOH-opløsningen, og phenolphtalein anvendes som indikator. Ved titreringen bruges 16,5 mL NaOH-opløsning.

A) Beregn koncentrationen af NaOH-opløsningen

Ved titreringens afslutning er det samlede volumen af blandingen 68,7mL

B)  Beregn pH for blandingen ved titreringens afslutning. 

C) Beregn pH for blandingen, når der kun er tilsat 6,5 mL NaOH-opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af iajsten (Slettet)

til A kan du bruge denne video:

https://www.youtube.com/watch?v=UUVvW0GZ5sE 


Svar #2
21. november 2019 af kemielsker0123 (Slettet)

mange taaaaaaaaaaaaaak


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2019 af mathon

344.1 mg kaliumhydrogenphtalat   HOOC-C_6H_4-COOK\quad \textup{nedenfor noteret HXK}

             \small \begin{array}{lllllll} &&n(HXK)=\frac{344.1\cdot 10^{-3}\; g}{204.22\; \frac{g}{mol}}=0.001685\; mol=1.685\; mmol\\\\ &&HX^-:OH^-=1:1\\\\ &\textup{hvoraf:}&n(HX^-)=n(OH^-)=1.685\; mmol\\\\ A)&c\left ( \textup{NaOH-opl\o øsningen} \right )=&\frac{1.685\; mmol}{16.5\; mL}=0.102\; M\\\\\\ B)&pK_{s2}\textup{ for }H_2X=5.4&\textup{slutkoncentration:}\quad \left [ X^{2-} \right ]=\frac{1.687\; mmol}{68.7\; mL}=0.0246\; M\\\\ &\textup{til beregning af pH i en}\\&\textup{svag base kan benyttes:}&pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_{s2}+\log(c_b) \right )\\\\ &&pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 5.4+\log(0.0246) \right )=8.9\\\\\\ C)&\textup{i pufferopl\o sning:}&pH=pK_{s2}+\log\left ( \frac{V}{V_{slut}-V} \right )\\\\ &&pH=5.4+\log\left ( \frac{6.5}{16.5-6.5} \right )=5.2 \end{array}


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.