Matematik

vækstrat i procent og grundtal

24. november 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg vil gerne vide omkring vækstrat i procent og grundtal og vil vide om funktionen:

f(x)=2*1,27^x

Er grundtallet ikke 1,27?

Men hvad er vækstrat i procent?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2019 af SuneChr

1,27 kaldes fremskrivningsfaktoren, (grundtallet for eksponentialfunktionen 1,27x)
  og
1,27 - 1 = 0,27 = 27% kaldes vækstraten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2019 af peter lind

se formel 97 side 19 i din formelsamling


Svar #3
24. november 2019 af KageSpiseren

#2

se formel 97 side 19 i din formelsamling

Der står intet om vækstrat i procent der.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2019 af peter lind

se ordentlig efter


Svar #5
24. november 2019 af KageSpiseren

#1

1,27 kaldes fremskrivningsfaktoren
  og
1,27 - 1 = 0,27 = 27% kaldes vækstraten.

og hvad med hvis det tal med fx 0,95. Er det så 0,05?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2019 af ringstedLC

#5: Ja.

\begin{align*} \text{Fremskrivningsfaktor}&:0.95 = 1-0.05\Rightarrow \text{v\ae kstrate}=0.05=5\% \\\\ \text{ganske som i}\,\mathit{renteformlen}&:K_n=K_0\cdot (1+r)^n \text{ hvor }r\approx\text{v\ae kstraten} \end{align*}


Skriv et svar til: vækstrat i procent og grundtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.