Matematik

Reducer udtrykket

24. november 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket 2ab-a^2+(a-b)^2

Løses det sådan her?:

2*a*b-a^2+(a-b)^2 =
da 2a er a^2 og a^2-a^2 = 0 står der kun b^2+(a-b)^2 tilbage derfor
b^2+(a-b)^2 ? eller b^2+a^2-b^2 = a^2 eller (a)^2 er svaret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 2ab-a^2+(a-b)^2 &= \\ 2ab-a^2+a^2+b^2-2ab &= \\ 2ab-a^2+a^2+b^2-2ab &= b^2 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad der ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

Se side 7 (16).


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.