Matematik

Der ryddes 200000 km2 regnskov om året

25. november 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

Fortsætter denne udvikling vil den  uberørte regnskov forsvinde i 2030

Hvor mange km2 regnskov er der i år 2019 ifølge disse oplysninger?

Er vi enige om:
Fra 2019-2030 er der 11 år

der ryddes 200000 km2 pr år

11*200.000km2 = 2.2 mio km2 er der så i 2019?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2019 af StoreNord

Det kommer godt nok an på, hvor meget der er i 2019?

11 år er korrekt.


Svar #2
25. november 2019 af KneeKreeKey

Ups glemte at vedhæfte screenshot.
Der står at der ryddes med 200.000km^2 pr år og at det vil forsvinde i 2030
Hvor mange km2 er der så i 2019 jf disse oplysninger


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2019 af StoreNord

Jeg vil regne det i tusinder.

f(x)=-200x+b

f(11)=-200*11+b= 0                find b.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2019 af SuneChr

Lad
f (x) = - 200000x + b
være forskriften for det lineære forløb.
x =  0   år 2019
x = 11  år 2030
Da har vi:
f (11) = 0  ⇔  - 200000·11 + b = 0
f (0) = b        er antal km2 i år 2019


Svar #5
25. november 2019 af KneeKreeKey

Tak for udregningerne, mit svar på 2.2 mio km^2 skov i 2019 er vel rigtigt ikke?

Det er fra en delprøve uden hjælpemidler hvor man skal udregne.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2019 af StoreNord

Jo, 2200 tusser er 2.2 mio.Skærmbillede fra 2019-11-25 00-59-34.png


Svar #7
25. november 2019 af KneeKreeKey

Mange tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: Der ryddes 200000 km2 regnskov om året

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.