Matematik

Faktoriser i tæller og nævner og forkort brøken ..

25. november 2019 af Joan1209 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, 

Jeg sidder og er helt tabt på den vedhæftede opgave, som jeg bare ikke forstår, da den er uden hjælpemidler. Det vil bare være super med noget hjælp til den her opgave :) 

Tak for det på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2019 af peter lind

se kvadratsætningerne side 7 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll} \frac{4x^2+4xy+y^2}{4x^2-y^2}=\frac{(2x+y)^2}{ ( 2x+y)(2x-y)}=\frac{2x+y}{2x-y}\quad x\notin\left \{ -\frac{1}{2}y,\frac{1}{2}y \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Et tip: Hvis du skriver u i stedet for 2x, omformes nævneren til u2-y2, hvilket du forhåbentlig genkender fra den ene af kvadratsætningerne. Prøv selv med samme omskrivning i tælleren.


Skriv et svar til: Faktoriser i tæller og nævner og forkort brøken ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.