Matematik

skæringspunkt

26. november 2019 af Weeke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har i min opgave fået oplyst en tangentligining, og en funktionsforskrift for en graf, og det jeg skal undersøge er, om linjen er tangent til grafen.

Kan man bevise dette med at finde skæringspunktet? ( jeg kender ikke hvilket punkt, den er tangent for)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} \textup{Er linjen:}&y=ax+b&\textup{skal et evt. r\o ringspunkt have f\o rstekoordinaten }x_o\\ \textup{bestemt ved ligningen }&f{\, }'(x_o)=a\\\\ \textup{og udsagnet}\\ &f(x_0)=a\cdot x_o+b&\textup{skal v\ae re sandt, da }(x_o,f(x_o))\textup{ skal v\ae re et f\ae lles punkt.} \end{array}


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.