Matematik

En funktion f er en løsning til differential ligningen ... bestem en forskrift for f??

28. november 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder lige tilbage med den sidst eopgave i afleveringen og jeg kan simpelthen ikke få hul på den. Jeg har kigget i formelsamlingen og syntes ikke helt at den var til stor hjælp.. Det ville virekligt være dejligt at få lidt hælp til denne ene opgave :)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2019 af janhaa

\frac{dy}{dt}=-0,5y\\\int \frac{dy}{y}=-0,5\int dt\\ \ln(y)=-0,5t+d\\ y=c*e^{-0,5t}\\ y(2)=1\\ c=e\\ y(t)=y=e^{-0,5t+1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2019 af Brusebad (Slettet)

Hvad har du prøvet?
Hint: Brug at (cekx)' = kcekx for konstanter c, k.


Skriv et svar til: En funktion f er en løsning til differential ligningen ... bestem en forskrift for f??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.