Matematik

Udregn og forkort til uforkortelige brøker

28. november 2019 af Petzy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. I følge photomath giver det 8t/9, men er der nogen der kan forklare hvorfor? Jeg synes nemlig ikke den giver helt præcise svar.

Mange tak :) 


Svar #1
28. november 2019 af Petzy (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2019 af ringstedLC

Gang en brøk med en brøk ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner:

\begin{align*} \frac{-4}{3\cdot t}\cdot \frac{2\cdot t\cdot t}{3} &= \\ \frac{-4\cdot 2\cdot t\cdot t}{3\cdot t\cdot 3} &= \\ \frac{-4\cdot 2\cdot t}{3\cdot 3} &= \frac{-8t}{9} \end{align*}


Skriv et svar til: Udregn og forkort til uforkortelige brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.