Matematik

Differentialregning - Aflevering HJÆLP

28. november 2019 af Stuiss1337 - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg mangler hjælp til sidste opgave i min aflevering. Er helt blank og kunne virkelig godt bruge hjælp

Se billede for opgaven.

Vedhæftet fil: differentialregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2019 af peter lind


Svar #2
28. november 2019 af Stuiss1337

#1

Det er et billede af mit billede??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2019 af peter lind

se regneregler 122-124 side 23 samt formlerne 132 og 133 side 124  i din formelsamling


Svar #4
28. november 2019 af Stuiss1337

#3

se regneregler 122-124 side 23 samt formlerne 132 og 133 side 124  i din formelsamling

Der er ikke formelsamling i min bog, men går udfra funktionen bliver sådan her f’(x) = 15x4+4x+8x hvis jeg ikke tager helt fejl

Forstår ikke det der med sumreglen og konstantreglen. Det giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2019 af KneeKreeKey

Igen. Se den her video på youtube. Det kan ikke forklares mere klokke klart end Jim McLean evner det.

Hvis du ser den her video så kan du differentiere ALT  og bruge alle regnereglerne let som en leg:

https://www.youtube.com/watch?v=NNrxKnKco6s


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2019 af KneeKreeKey

Se evt hvordan du afleder funktioner på dette screenshot. Igen fra Mat B formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2019 af peter lind

Første led det bliver ikke 15x*4 = 60x men 15x^4=15x4 Du kan ikke bruge regneregler for potensfunktioner på potentialfunktioner (ax)' = axln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2019 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=3\cdot 5\cdot x^{5-1}+2\cdot 2\cdot x^{2-1}+4\cdot \ln(2)\cdot 2^x \end{array}


Skriv et svar til: Differentialregning - Aflevering HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.