Matematik

Vektorer i planen

29. november 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med denne her opgave? Jeg har siddet og prøvet at løse den, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør. Til denne her opgave er det tilladt at bruge CAS-værktøj, jeg bruger TI-Nspire, og skal bruge det. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: jhgfdertyu.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2019 af PeterValberg

\vec{a}\cdot\vec{b}=0

\binom{t-1}{3}\cdot\binom{2t+5}{-2}=0

(t-1)\cdot(2t+5)+3\cdot(-2)=0

2t^2+5t-2t-5-6=0

2t^2+3t-11=0

løs andengradsligningen mht. t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Stil det skalare produkt op. Så har du en andengradsligning, som du løser. De to løsninger er de søgte værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2019 af PeterValberg

Med TI-nspire CAS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #5
29. november 2019 af NW12

Så når t=-3,21 og t=1,71 er de ortogonale?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2019 af cylagario (Slettet)

Jo, nu skal du bare høre. Jeg kan ganrentere dig jeg har den viden du søger. Det er super duper enkelt. 

Step1: Tag en dyb indåndining, mærk luften ind gennem næsen, også ud af din mund. Se det er jo meget enkelt

Step2: Fortæl dig selv du godt kan gøre det, altså det er meget vigtigt med troen på dig selv.

Step3: Jeg fornemmer du har en del flere problemer end bare et, så du skal først og fremest dele det op i mindre bider, det vil med garanti hjælpe dig.

Step4: Muligvis tag en kort pause på få 5 minutter.

Step5: Nu er du klar til at gå dit problem i møde


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2019 af PeterValberg

#5

det er mere korrekt, at du konkluderer,
at vektorerne er ortogonale (vinkelrette),
når t = -3,21.... eller  t = 1,71...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2019 af SuneChr

Benyt værdierne

                t=-\frac{\sqrt{97}+3}{4}        og          t=\frac{\sqrt{97}-3}{4}
thi først  d a  er vektorerne ortogonale.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2019 af SuneChr

# 6    Er du sikker på, det er så enkelt?
En satire på en reklame for xxxxxx fra 1970'erne:
Efter jeg er begyndt at bruge xxxxxx kan jeg svømme, spille tennis, gå på diskotek, spille klavér, -
det har jeg ikke kunnet før. 


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.