Kemi

Pufferopløsning og pH

29. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig? Jeg kan se at pKb for NH3 4,75 og er derfor en svag base, men hvordan løses det når der er to stoffer? 

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2019 af janhaa

pH =pK_a -\log(\frac{0,2}{0,1})=9,25-0,3=8,95


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llll} pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\\\ pH=9.25+\log\left ( \frac{0.1}{0.2 }\right)=8.95 \end{array}


Svar #4
29. november 2019 af TingtokTea

Kan i være behjælpelige med at be- eller afkræfte om mit svar er korrekt ved denne. Jeg fik det til 8,65.

#3 og #2

Vedhæftet fil:kemitingtin.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} pH_{\textup{f\o r}}=9.25+\log\left ( \frac{\left (500\; mL \right )\cdot\left ( 0.1\; \frac{mmol}{mL} \right )}{\left (500\; mL \right )\cdot\left (0.2\; \frac{mmol}{mL} \right ) }\right)\\\\ pH_{\textup{f\o r}}=9.25+\log\left ( \frac{50\; mmol}{100\;mmol } \right )\\\\ pH_{efter}=9.25+\log\left ( \frac{(50-2)\; mmol}{(100+2)\; mmol} \right )=8.92 \end{array}


Skriv et svar til: Pufferopløsning og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.