Matematik

Bestem hældningskoefficient og skæring med y-aksen

30. november 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Opgaven som jeg ikke kan finde ud af lyder:

Bestem hældningskoefficient og skæring med y-aksen for linjen med ligningen.

5x + 7y − 3 = 0

Håber at der er nogle som kan hjælpe mig, det vil være et kæmpe hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 5x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll} \textup{normalvektor:}&\mathbf{n}=\begin{pmatrix} 5\\7 \end{pmatrix}\\\\ \textup{retningsvektorer:}&\mathbf{r}_1=\widehat{\begin{pmatrix} 5\\7 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -7\\5 \end{pmatrix}&\textup{og}&\mathbf{r}_2\begin{pmatrix} 1\\-\frac{5}{7} \end{pmatrix}\\\\ \textup{samt}\\ \textup{h\ae ldningskoefficient:}&a=-\frac{5}{7} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll} &5x+7y-3=0'\textup{s}&\textup{sk\ae ring med y-aksen, hvis }\\\\ \textup{ligning er:}&x=0\\\\ &7y=3\\\\ &y=\frac{3}{7}\\\\ \textup{sk\ae ringspunkt:}&S=\left ( 0,\frac{3}{7} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2019 af AMelev

Hældnindgskoefficient (alternativ metode): 5x + 7y - 3 = 0 \Leftrightarrow 7y=-5x+3\Leftrightarrow y = ...x +\frac{3}{7}


Skriv et svar til: Bestem hældningskoefficient og skæring med y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.