Matematik

En stokatisk variabel X

01. december 2019 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik

En stokatisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 20 og sandsynlighedsparameter 1/4

a) Bestem middelværdien for X.

b) Afgør om spredningen for X er større end 4

Disse opgaver skal udregnes i hånden. Jeg vil rigtig gerne også have mellemregningerne med. Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2019 af janhaa

a)\bar{x}=np=\frac{20}{4}=5

\sigma=\sqrt{np(1-p)}=\sqrt{\frac{20}{4}*\frac{4}{5}}=2

b)

P(X > 4)= 1 - P(X\leq 4)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 31
a) (189)

b) (190)

NB! Smutter i læsningen af spørgsmålet i #1.


Skriv et svar til: En stokatisk variabel X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.