Matematik

Normalfordelingen bestem en sandsynlighed

01. december 2019 af ababaa - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave? Opgaven skal besvares uden hjælpemidler


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2019 af janhaa

X \sim \,N(10,2)\\ \\P(10\leq X \leq 14)=\Phi(\frac{14-10}{2})-\Phi(0)=\Phi(2)-\Phi(0)=0,477


Svar #2
01. december 2019 af ababaa

Det giver god mening, men hvor får du værdierne fra, altså for fordelingsfunktionen?


Svar #3
01. december 2019 af ababaa

Løses denne opgave på samme måde som ovenstående?

En stokastisk variabel X er normalfordelt med middelværdien 15 og spredningen 4

a) Bestem P(X≤ 23)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2019 af janhaa

Ja

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2019 af AMelev

#0
                          
Du får oplyst, at F(14) = 0.977 (se FS side 43 (261).
X ~ N(10,2). Dvs. at middeltallet μ = 10. Da frekvensfunktionen φ er symmetrisk omkring μ, og hele arealet under kurven er 100% = 1, er arealet fra -∞ til μ altså 50%, så F(μ) = F(10) = 0.5.

P(10 ≤ X ≤ 14) = F(14) - F(10 = ....


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2019 af AMelev

Fejl-tastning.


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. december 2019 af AMelev

#3
Du får oplyst, at μ = 15, og σ = 4. Dermed er 23 = μ + 2σ.
Som før ved du, at P(X ≤ μ) = 50%. Hvis du ser figuren med normalfordelingen nederst i formelsamlingen side 42, kan du se, at P(μ - 2σ ≤ X ≤ μ + 2σ) = 95.45%. Pga. symmetrien er P(μ ≤ X ≤ μ + 2σ) = ½·95.45% = ...
P(X ≤ 23) = P(X ≤ μ + 2σ) = P(X ≤ μ) + P(μ ≤ X ≤ μ + 2σ) = .....


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2023 af susanneandersen1234

Hej 

Skal lige rette til #3. middelværdien er 10, og spredning er 2. Dermed er middelværdi+2*2=14.


Skriv et svar til: Normalfordelingen bestem en sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.