Matematik

Differentialregning til at sammenligne væksten af 2 funktioner

01. december 2019 af lillekat2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg har et større matematik spørgsmål der handler om differentialregning. Jeg er kommet til et der hedder: 
"Benyt differentialregning til at sammenligne væksten af funktionerne (fx)=x^2 og g(x)=2^x, hvor x ≥ 0." 
Jeg har siddet med det længe nu, og jeg kan ikke finde ud af det. 
Jeg er kommet frem til, at (fx)=x^2 kunne være en eksponential funktion: y=a^x og derved 
x=0 
g(x)=2^x igen en eksponential funktion y=a^x. 
x=0 
Her sætter jeg 0 på x's plads så den hedder y=2^0 så y=1. 

Hvor sammenligningen er henne, forstår jeg ikke helt! 

Det føles og ser ikke rigtigt ud, men jeg håber nogen vil hjælpe! 

på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2019 af peter lind

x2 er en potensfunktion ikke en eksponentialfunktion. Det er derimod 2x.

Du har to muligheder.

Du kan lave en graf for funktionerne i samme koordinatsystem

Du kan differentiere funktionerne og se hvor deres hældninger er størst


Skriv et svar til: Differentialregning til at sammenligne væksten af 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.