Matematik

cirklens ligning og linjens ligning

02. december 2019 af matematikhaha - Niveau: A-niveau

hjælp

Vedhæftet fil: Capture2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&&\left ( x-1 \right )^2+\left ( y-3\right ) ^2=15+1+9=5^2\\\\ &\textup{sk\ae ringspunkter:}&\left ( 2y-2-1 \right )^2+\left ( y-3\right ) ^2=5^2\\\\ &&\left ( 2y-3) ^2+(y-3)^2\right )=25\\\\ &&4y^2-12y+9+y^2-6y+9=25\\\\ &&5y^2-18y-7=0\\\\ &&y=\left\{\begin{array}{lll}\frac{9-2\sqrt{29}}{5}\\\\\frac{9+2\sqrt{29}}{5} \end{array}\right.\\\\ &&x=\left\{\begin{array}{lll}\frac{8-4\sqrt{29}}{5}\\\\\frac{8+4\sqrt{29}}{5} \end{array}\right.\\\\ &\textup{dvs}&S_1=\left ( \frac{8-4\sqrt{29}}{5},\frac{9-2\sqrt{29}}{5} \right )\textup{ og }S_2=\left ( \frac{8+4\sqrt{29}}{5},\frac{9+2\sqrt{29}}{5} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2019 af mathon

Jeg har en tegnfejl i

\small \begin{array}{llll} (x-1)^2+(y-3)^2=5^2&\textup{som skal v\ae re}\\\\ (x+1)^2+(y-3)^2=5^2&\textup{hvorefter det hele bliver noget enklere}\\ \textup{som i }\#2\\\\ \textup{Brug denne.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{tangent i (-4,-1):}&(-4+1)(x+1)+(-1-3)(y-3)=5^2\\\\ &-3(x+1)-4(y-3)=25\\\\ &-3x-4y-3+12=25\\\\ &-3x-16=4y\\\\ &y=-\frac{3}{4}x-4 \end{array}


Skriv et svar til: cirklens ligning og linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.