Matematik

2 funktioner

02. december 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der ved hvordan man løser disse typeopgaver til en mulig eksame?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af janhaa

a) f = g

intersections:

(x, y)  = (-2, 12) and (2, 12)

b)

A_m =\int_{-2}^2(g-f)\,dx=2(-x^3+24x)|_0^2=64


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} &f(x)=3x^2\\\\ &g(x)=-3x^2+24\\\\ \textup{sk\ae ring kr\ae ver:}&f(x)=g(x)\\\\ &3x^2=-3x^2+24\\\\ &6x^2=24\\\\ &x^2=4\\\\ &x=\left\{\begin{matrix}-2\\2 \end{matrix}\right.\\\\ \textup{i intervallet}&-2\leq x\leq 2\textup{ er }g(x)>f(x)\\\\ \textup{areal:}&A=\int_{-2}^{2}\left ( g(x)-f(x) \right )\mathrm{d}x\\\\ &A=\int_{-2}^{2}\left (24-6x^2 \right )\mathrm{d}x\\\\ &A=\left [24x-2x^3 \right ]_{-2}^{2}=24\cdot 2-2\cdot 2^3-\left ( 24\cdot (-2)-2\cdot (-2)^3 \right ) \end{array}


Svar #4
02. december 2019 af Mie23234

#2

a) f = g

intersections:

(x, y)  = (-2, 12) and (2, 12)

b)

A_m =\int_{-2}^2(g-f)\,dx=2(-x^3+24x)|_0^2=64

Men ville bare lige spørge hvor du får (-2,12) og (2,12) fra. Og idet det er en opgave uden hjælpemidler, hvordan kan man så vide hvordan grafen skal se ud?:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. december 2019 af mathon

Du børvide, at der er tale om to parabler.

g(x) med nedadvendte grene og toppunkt i (0,24).

f(x) med opadvendte grene og toppunkt (0,0).


Svar #6
02. december 2019 af Mie23234

#5

Du børvide, at der er tale om to parabler.

g(x) med nedadvendte grene og toppunkt i (0,24).

f(x) med opadvendte grene og toppunkt (0,0).

Må jeg så spørge om hvordan i har fået to forskelleige integrationsgrænser?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. december 2019 af StoreNord

Som du nok kan se på billedet her, er integrænserne  -2  og  2  .Skærmbillede fra 2019-12-02 20-14-49.png


Skriv et svar til: 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.